top of page

Post

  • Foto van schrijverWilma Groenendijk

Nieuwe technieken

Bij Anneveldt Animaties gebruiken we de nieuwste technieken zeggen we altijd. Zo laten we de monden van onze personages automatisch meebewegen met de ingesproken tekst. Maar hoe zit het met AI (Artificial Intelligence)? hoor ik je denken. Dat is nu heel actueel, gebruiken jullie dat ook?


De foto bij dit artikel is gemaakt met AI, met Leonardo. Die hebben we eerst gevoerd met eigen foto’s van een kerkinterieur en vervolgens hebben we om een fabriek gevraagd. Et Voila, er ontstaat een unieke en prachtige foto. Wij gebruiken graag foto’s als achtergrond in onze animaties. Dat geeft een mooi contrast met onze personages, die springen er dan lekker uit. Zo’n AI plaatje is daar strak genoeg voor. Voor unieke foto’s hoef je zo niet steeds weer op pad en de mogelijkheden zijn onbegrensd.


En AI voor tekst, zoals chatGPT? De kracht van onze animaties is dat we moeilijke informatie op een eenvoudige en duidelijke manier verwoorden. Wij denken dat zelf (nu nog) beter te kunnen dan AI, maar het kan wel helpen om een beginnetje te maken.


We hebben ook getest met AI die geschreven tekst uitspreekt. Dat zou handig zijn, dan kun je de stap van het inspreken van je tekst overslaan. Voor de Nederlandse taal vinden we dat dit nog onvoldoende ontwikkeld is, het klinkt nog te kunstmatig, terwijl wij juist beogen zakelijke informatie persoonlijk te brengen. Maar in andere talen zoals het Engels is de ontwikkeling al verder. Wanneer je een animatie ook in andere talen goedkoop, als extra service uit wilt brengen, dan zou het wellicht wel een mooie optie kunnen zijn.


Kortom, op dit moment kunnen we al met AI aan de gang en we verwachten dat het in de nabije toekomst steeds meer mogelijkheden zal bieden.


Iets voor jouw organisatie?

Neem dan contact op, dan kunnen we samen vrijblijvend brainstormen over de mogelijkheden.
Comments


bottom of page