top of page

Post

  • Foto van schrijverWilma Groenendijk

Onthoud beter met animaties

Wij zetten onze animaties graag in om meer betrokkenheid te creëren bij je doelgroep. Maar zijn er nog meer redenen om animaties in te zetten?


Als mens zijn we van nature visueel ingesteld en begrijpen en onthouden we informatie beter wanneer het gepresenteerd wordt in een visueel aantrekkelijke en dynamische vorm, zoals met mooie animaties.

Animaties kunnen complexe concepten en processen op een duidelijke en begrijpelijke manier uitleggen. Maar waarom helpen deze ons om informatie beter te onthouden?

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van visuele hulpmiddelen, zoals animatie, kan helpen bij het versterken van de verbindingen in ons brein die verantwoordelijk zijn voor het opslaan en ophalen van informatie. Dit komt doordat animaties ons brein stimuleren om informatie op een meer betekenisvolle en holistische manier te verwerken. Hierdoor kunnen we de informatie beter begrijpen en onthouden dan wanneer we het hebben gelezen.


Dus ben je op zoek naar een manier om jouw informatie ook echt te laten landen bij je doelgroep? Overweeg dan eens om een animatie te laten maken.

Benieuwd hoe wij jouw organisatie daarbij kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Комментарии


bottom of page