top of page

Post

  • Foto van schrijverWilma Groenendijk

Nieuwe computers?

Eindelijk is het zover! Jullie oude computers worden ingeruild voor nieuwe. Daar wordt iedereen blij van! Of toch niet helemaal? Gebruikers moeten bij de uitrol zelf een aantal acties verrichten voor ze met de nieuwe aan de slag kunnen. Lukt dat niet, dan kunnen ze niet bij hun mail, applicaties of documenten en loopt de continuïteit gevaar. Hoe kun je de impact beperken?


Zet Ietje in als troef!


Ietje, het realistisch geanimeerde personage van Anneveldt Animaties, gaat ervoor zorgen dat de gebruikers precies weten wat ze moeten doen en wanneer.

Ietje is de woordvoerder van de IT afdeling in alle communicatie rondom dit project. Ietje heeft een mailadres en een eigen plekje op de IT voorlichtingspagina. Ruim van tevoren stuurt Ietje een animatie waarin zij de voordelen van de nieuwe pc’s uitlegt en vertelt over de consequenties voor de gebruikers, op welke manieren ze verdere uitleg kunnen verwachten en waar zij met hun vragen terecht kunnen. Vlak voor de uitrol ontvangt iedereen de animatie waarop Ietje de nodige handelingen stap-voor-stap laat zien en toelicht, om te bekijken vanaf een mobieltje tijdens het opstarten van de nieuwe pc. Met eventuele vragen kunnen de medewerkers terecht bij de IT-ondersteuners op locatie, te herkennen aan hun T-shirts met Ietje.


Je gebruikers zijn zo goed geïnformeerd en voorbereid op het moment van de uitrol. De verstoring blijft beperkt en minimaliseert de extra werkdruk bij de medewerkers.


Iets voor jouw organisatie? Laat je gegevens achter, dan kunnen we samen vrijblijvend brainstormen over de mogelijkheden.




bottom of page